Forumlar > Pardus > Donanım > Ağ Donanımı (Nokia 5800 telefonum ile internete girmek)
yasinkahriman kullanıcısının resmi

yasinkahriman

Nokia 5800 telefonum ile internete girmek

İyi günler Linux kullanıcıları;
Ben aşırı gelen telefon faturasından sonra bir hışımla telefon ve adsl hattımı kapattım.
Ara ara internet ihtiyacım oluyor bu nedenle avea dan aylık 1GB internet paketi aldım; paket konturlu hattan olduğu için paran yoksa internette yok yani tam benlik, 9 tl de uygun bir fiyat....
****** Malzemelerim;
*Nokia 5800 xm cep telefonu,
*Nokia mini usb data kablosu,
*Avea hat ve 3g internet (cepten ve nokia pc suite olan bilgisayarlardan internete girebiliyorum; şu an öyle yazıyorum)
*Pardus 2011.2 x86_64 işletim sistemi
Şimdi telefonu bilgisayara bağlıyorum telefon ekranında ki uyarıya pc suite modu seçeneğini tuşluyorum.
Pardus Ağ programcığı ( bende sağ üst tarafta) hemen nokia 5800 cihazı resmini çıkarıyor...
3g mobile genişbant > yeni bağlantı oluştur > sihirbaz sırası ile;
Modem olarak nokia 5800 xm > Konum Türkiye > Servis Sağlayıcı Avea > ödeme bilgisi olarak interneti seçip bitiş duğmesine tıklıyorum.
Yeni bağlantım ağ programcığında gözüküyor...
Bundan sonra tam bir çıkmaz;
Yeni bağlamtım olan mobil geniş bant avea bağlantısına tıkladığımda biraz animasyonlar gözteriyor ardından bağlanamadı hatası infodan çıkıveriyor...
İnterneti hatim ettim yok yok yok; Pardus wiki deki çözüm dahil 7-8 farklı anlatımı denedim olmadı, zaten açıklamada Pardus 2009 için yazılmıştır yazısı var (Pardus wiki de); ama ne olur ne olmaz denedim işte....
Böyle bir sorun ile daha önce karşılaşan ve çözümü olan deneyimli linux kullanıcılarından yardımbekliyorum.

baDibere kullanıcısının resmi

baDibere

Re: Nokia 5800 telefonum ile internete girmek

Pardus Wiki'de incelediğiniz yazılar arasında bu da var mıydı? http://tr.pardus-wiki.org/NASIL:Avea_ile_3G_%C4%B0nternet_ba%C4%9Flant%C...

yasinkahriman

Evet denedim bir sonuç çıkmadı;
Bağlantı başarısız yazısı biraz moral bozucu oluyor.
Acaba özel bir DNS adresi veya ip girmek mi lazım.... ?
Belki bunu atlıyorumdur...
Bir de şuradaki yazı ilgimi çekti;
http://www.avea.com.tr/tr/sta/cihazlar/cep_modem.shtml
burada telefon numarası olarak iki yıldız gözüküyor yani "**"
Tırnak içerisindekiler bir telefon numarası olarak kullanılabilir mi?

baDibere

Bağlanamamasının DNS ayarı ile ilgili olduğunu sanmıyorum. Eğer bağlansaydı fakat alan adları görüntülenemiyor olsaydı düşünebilirdik.

Telefon numarasını

*99#5987654321

şeklinde girdiniz değil mi? 5987654321 yerine kendi telefon numaranızı yazın.

yasinkahriman

Sorunu nasıl oldu tam bilmiyorum ama çözdüm;
Bir iki ayarla uğraşıyordum; kppp den modem sorgula dahil bir değil bir kaç kere ayarları sıkılmadan denedim.
en son nasıl olduysa modem sorulama yapmaya başladı, modem sorgulamadan sonra tekrar bağlantı kurmayı denedim yine olmadı ama en azından artık modem sorgulamaya başlaması beni cesaretlendirdi...
Bir de DNS oynanmış bir bağlantı kurayım dedim...
Mobil geniş bant > yeni bağlantı > ...
en sonra pencerede ppp ayarlarından tcp/ip ver 4 de ppp otomatik DNS elle seçeneğinden;
DNS IP olarak
4.2.2.1
4.2.2.5
ip adreslerini eledim, şu anda Pardus 2012 x86_64 ile yazıyorum baya bir mail ve rss birikmiş Smile
yardımlarınız ve emekleriniz için teşekkürler...
Ekte ekran çıktısı var...

baDibere

DNS sorunuymuş demek Laughing out loud

Geçmiş olsun öyleyse.