Forumlar > Pardus-Linux.org > Güncel (Mandriva Linux 2011 RC2)
fortran kullanıcısının resmi

fortran

Mandriva Linux 2011 RC2

İlk sürüm adayı 29 Haziran 2011'de duyurulan Mandriva Linux 2011'in ikinci ve son sürüm adayı, Eugeni Dodonov tarafından duyuruldu. Mandriva ve ROSA ekiplerinin yeni sürümü duyurmaktan gurur duyduğunu söyleyen Dodonov; bu sürüm adayında 300'den fazla hatanın düzeltilmiş bulunduğunu ve sisteme yaklaşık olarak 700 paketin ya eklendiğini ya da var olanın değiştirildiğini ifade etti. İlk sürüm adayından bu yana değişen kimi özelliklere değinen Dodonov; bazılarını şöyle sıraladı: "Artık, Atheros ve Intel'den daha çok ağ kartı destekleniyor; bazı eski sürücüler restore edildi ve yeni Epson/Hp/Lexmark yazıcı sürücüleri eklendi; USB 3G artık çok daha iyi desteklenir durumda; KDM ve Dolphin'i geliştirmek için çalışıyoruz ve şu anda onlar da oldukça iyi çalışıyorlar." Mandriva Linux 2011 RC2 hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm duyurusunu inceleyebilirsiniz.

Mandriva Linux 2011 RC2 edinmek için aşağıdaki linkten yararlanabilirsiniz.

Yansılar

2dbilgisayar.com.tr

spike kullanıcısının resmi

spike

Re: Mandriva Linux 2011 RC2

Teşekkürler fortran. Bu ay işler inanılmaz yoğun hiç bir şeyle uğraşamıyoruz umarım ağustosta hafifleyecek. Görüşemedik bir türlü. Smile

fortran kullanıcısının resmi

fortran

Görüşme işini hale yola koymamız gerek artık. Wink

baDibere kullanıcısının resmi

baDibere

@spike, e-postanı hala beklemekteyim Smile

gabriç kullanıcısının resmi

gabriç

wikipedia'da mandriva ilgili şu cümle dikkatimi çekti; hiçbir dağıtım için aynı şey yazılmamış: " Mandriva'nin donanım tanıma ve disk bölümleme araçları, çoğu kişi tarafından piyasanın en iyisi olarak görülmekte, ve bu nedenle birçok kullanıcı, diğer dağıtımlardan çok Mandriva'ya yönelmektedir."

özellikle donanım tanıma araçlarının çok iyi olması başlı başına bir tercih sebebi olabilir. denemedim, bilemiyorum...

sizler bu konuda ne söyleyebilirsiniz? (başlık sahibi, öncelik sizin. Smile)

spike kullanıcısının resmi

spike

Ben yıllardır mandriva kullanan biri olarak bu güne kadar donanım konusunda hiç bir sıkıntı görmedim. Ancak karşılaştırmadığım için bunu diğer dağıtımlarla kıyaslayamam. Ancak disk bölümleme aracı gerçekten mükemmel. Kullanışlı ve pratik. Hala iyi olarak gördüğüm Gparted'dan bile daha pratik. Kişisel fikrim bu yöndedir. Denemenizi öneririm. Smile

gabriç kullanıcısının resmi

gabriç

spike wrote:
Ben yıllardır mandriva kullanan biri olarak bu güne kadar donanım konusunda hiç bir sıkıntı görmedim. Ancak karşılaştırmadığım için bunu diğer dağıtımlarla kıyaslayamam. Ancak disk bölümleme aracı gerçekten mükemmel. Kullanışlı ve pratik. Hala iyi olarak gördüğüm Gparted'dan bile daha pratik. Kişisel fikrim bu yöndedir. Denemenizi öneririm. Smile

bölümleme programından ziyade, donanım tanıma özelliği çok daha önemli. yeni kullanıcıların en çok şikayet ettikleri sorun; her hangi bir donanımın çalışmamasıdır. ekran kartı çalışmaz, ses çalışmaz vs... bunlara kolay kolay kimse tahammül edemez. eğer donanım özelliği iyise, mandriva gerçekten iyi bir dağıtımdır.

denemek istiyorum.