Forumlar > Pardus-Linux.org > Güncel (VLC Media Player 2.0.0)
fortran kullanıcısının resmi

fortran

VLC Media Player 2.0.0

Tam adı VideoLAN Client Media Player olan açık kaynak kodlu çoklu ortam yürütücüsü VLC Media Player'in 2.0.0 sürümü duyuruldu. Başta MPEG-1, MPEG-2, MPEG-4, DiVX, MP3, OGG, WAV, ASF, WMV, WMA, H.264 olmak üzere pek çok ses ve video formatını destekleyen yazılım; internet üzerinden yayın yapan sunucuların aktardığı tüm formatları oynatmakla kalmıyor; bir sunucudan video indirirken önizleme yapma olanağı da sunuyor. Bilindiği gibi, VLC Media Player'i diğer ortam yürütücülerinden ayıran özellikler, pek çok dosya formatına verdiği destekle sınırlı değil. VLC Media Player ile indirilmesi yarım kalmış bir ses veya video dosyasının önizlemesi dahi mümkün olabiliyor. Üstelik, izlenen dosya, arkaplan görüntüsü olarak da izlenebiliyor. Programın, ekran görüntüsü alma özelliği olduğunu ayrıca hatırlatalım. Güçlü codec özelliğiyle dikkat çeken VLC Media Player, yüksek kaliteli görüntü (HD) ile 7+1 ses özelliği ve altyazı desteğine de sahip. HD çözücü için GPU hızlandırma gibi kimi büyüleyici özellikler içeren VLC Media Player'in nimetlerinden hem Nvidia, hem de ATI Radeon kart sahipleri yararlanabiliyorlar. Çeşitli değişiklikler, güncellemeler, kimi düzeltmeler içeren VLC Media Player 2.0.0 hakkında bilgi edinmek için bilgilendirme sayfasını inceleyebilirsiniz.

VLC Media Player 2.0.0 edinmek için aşağıdaki linklerden yararlanabilirsiniz.

İndirme sayfası
VLC Media Player 2.0.0

2dbilgisayar.com.tr

enki kullanıcısının resmi

enki

Re: VLC Media Player 2.0.0

Az sonra birisi ? pisi paketi hazır derse şaşırmam.

içime doğdu. Smile)

pantera kullanıcısının resmi

pantera

evet hazır:))
ama desktop dosyasında bir sorun var, hamit online olsun diye bekliyom:)

pantera

Pardus'umuzda kullanıma hazır. önce yeni sürüm Live555 bağımlılığıda kurulmalı.
Dikkat! keyifli anlarınızda kulllanın Wink

http://birgo.mynet.com/pardus-guncel-paketler

namso-01 kullanıcısının resmi

namso-01

windows versiyonu için masaüstünde izleme olanağı vardı q yada w basınca masaüstünce izliyordun linuxta bu özellik yokmudur.

pantera

windows kullanmadığım için, konuyu bilmiyorum. bahsettiğiniz özelliği anlamadım. belki kde ile ilintilidir.
yalnız benimde bir sorum olacak, başbelasıavermedia analog tv kartımı oyle güzel tanıdı ve kullandırıyorki, ekran en-boy oranları seçenekleri çok geniş, tv time ve xawtv e olmayan 16.10 oranı var.hayran kaldım,

fakat sorun şu: kanal nasıl değiştiriyoruz yahu Big smile
xaw tv de hangi kanalı açarsam, ancak orayı açıyor. windows için çözümler var nette, bakındım, ama linux için bulamadım

pantera

namso-01 wrote:
windows versiyonu için masaüstünde izleme olanağı vardı q yada w basınca masaüstünce izliyordun linuxta bu özellik yokmudur.

şurada kısa yollardan bahsediyor
http://wiki.videolan.org/Hotkeys windows için
http://wiki.videolan.org/Linux_keyboard_shortcuts linux için