Pardus ilk kez kuruyorum (2011.2) Yardım edin acil!
Arkadaşlar internetten pardus 2011.2 iso dosyasını indirdim.Usb Aktarıcı ile usbye kopyaladım.Bilgisayarı yeniden başlattım , usb den boot ettım.Kurulum açıldı türkçe seçip devam ettim.Dosya kontrolü yaptım sorun yok olarak gösterdi.Tarih saat ayarına kadar geldim ayarlayıp ileri dedim .İleri dedikten sonra depolama aygıtları aranıyor gibi birşey okudum anca.Çünkü 1 saniyeden kısa sürüyor yazı.Yazıdan sonra simsiyah bi ekran açılıyor.yatay,kısa bi çizgi var yanıp sönüyor sürekli. Komutsatırı açıldı galiba ama komutta girilemiyor.Öyle en az bi 2 dk beklettiğim halde hiçbirşey olmadı, yükleyemedim.
32 bit ve 64 bit denedim ikisindede aynı.
Sistem özelliklerim:
-İntel i3 işlemci 2.93 ghz
-500 gb disk
-windows 7 Home Premium
-3 gb ram
Yeterli disk alanım var bolca ama kurulum takılıyor.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...
- 121 okunma

baDibere
Re: Pardus ilk kez kuruyorum (2011.2) Yardım edin acil!
Kurulum ortamının doğruluğunu sınadınız ve olumsuz bir cevap almadığınıza göre, yapabileceğimiz tek şey kurulumu güvenli modda denemek. Bunun için ilk ekranda F4 ile güvenli modu seçebilirsiniz. Bunun yanında yine aynı ekranda çekirdek seçeneklerini deneyebilirsiniz.
OnderReyız
Öncelikle yorumunuz için teşekkürler ama:
F4 ile güvenli modda denedim,çekirdek ayarınıda güvenli ayar yaptım denedim olmadı.
Diğer çekirdek ayarlarıyla denemedim onlarlada deneyeceğim.Olmazsa ne yapmamı önerirsiniz?
Yardımlarınızı bekliyorum...
------------
Diğer çekirdek ayarlarıylada denedim sonuç aynı...
enki
Size önerim pardusu kuracağınız bölümü önceden ayarlayıp ext4 olarak formatlayın. swap alanına ihtiyacınız yok gibi. ama home ve sistemi ayrı ayrı alanlar olarak ayalayıp kurulumda işaretleyiniz.
Yine bios da kısıtlama varmı kontrol edin. Bazı bioslarda OS kısıtlaması olabiliyor.
OnderReyız
Kısıtlamayı nereden kontrol edeceğimi bilmiyorum.Disk biçimiylede alakası yok gibi ama onuda bir deneyip sonucu yazarım.Yardımınız için Teşekkürler.
kuftikufti
@enki'nin söylediğini bir deneyin. Kurumsal 2'de YALI, desteklemdiği ya da ham (biçimlendirilmemiş) bir disk bölümü ile karşılaşınca devam edemiyor. Bir sebepten ötürü YALI'nın, disk bölümleme tablosunu ya da diski okuyamıyor olması muhtemel. Çalışan bir CD ile ya da Windows'tan yüzey taraması dahil bir disk taraması yapın. Bölüm tablosunda ya da diskte herhangi bir hata olup olmadığını bir kontrol edin.
OnderReyız
Yardımlarınız için teşekkürler.
Sorunu hallettim.USB den değilde DVD 'ye yazıp kurulum yaptım sorun çözüldü.Kurulumu sorunsuz yaptım