Forumlar > Pardus > Kurulum Sonrası (Pardus 2011 Açılmıyor)
Hakan_Sümer kullanıcısının resmi

Hakan_Sümer

Pardus 2011 Açılmıyor

Pardus kurup bütün güncellemeleri yaptım.Bütün arşivimi de yükledim.Bu sistem üzerinden harici diske de kurulum yaptım.Şimdi sabit diskteki sistem açılmıyor.Ekranımın sol üst köşesi çatlak.Birşeyler yazıyor fakat sadece ait yazdığı görünüyor.Çalışan cd ile baktığımda ise içeriğini göremiyorum.Arşivim içinde.Diskleri yer değiştirtim.Harici diski sabit,sabit diski ise harici olarak taktım ve tekrar kurulum yaptım.Şimdi eski sabit diski harici disk olarak takdığım da 500 MB çıkarılabilir ortam yazıyor.Bu disk 320 GBlık.Bu diske disk bölümü düzenleyicisinden baktığımda iki bölüm olarak görünüyor.

Disk bölümü tip Boyut Kullanılan Bayraklar

/dev/sdb1 ext4 500 MB 38,63 boot
/dev/sdb2 bilinmeyen 297,60 --- lvm

İstediğim arşivime ulaşmak.Yardımlarınızı bekliyorum.

slarikan kullanıcısının resmi

slarikan

Re: Pardus 2011 Açılmıyor

Esi diskini tak ve grub kurtarma işlemi yap neyle kurduysan grubu hdd nin başına yazdır.
Umarım bilgilerine ulaşırsın.

PHoeniX kullanıcısının resmi

PHoeniX

Tam olarak konuyu anlamadığım için yapmak istediğin sadece arşiv dosyalarına ulaşmak için bir canlı ubuntu cd ile sistemi aç harici diski bağla dosyalarına erişebilirsin...

Hangisi Pardus kurmak istiyorsun ? Eğer harici diske de pardus kurayım ara sıra onu takınca açayım diyorsan GRUB un dahili disk üzerinde sda üzerine kurulu olması gereklidir. Eğer harici disk üzerinde GRUB kurarsan açılışta hiç bir önyükleme ekranı gelmeyecektir.

http://tr.pardus-wiki.org/NASIL:Windows_kurulumu_sonras%C4%B1nda_Pardus_...

Hakan_Sümer

Pardu kurulum cd sini takıp sistem kurtarma seçeneğinden gurubu tekrar yükledim.Sorun çözüldü.İlgilendiğiniz için teşekkür ederim.
Yapmak istediğim,harici diske de pardus kurup arşivi onada yüklemekti.Harici diske pardus yükledik den sonra ben sistem açıkken takınca ulaşacağımı düşündüm.Fakat kapatıp açmam gerekti.Açılışda da iki seçenek vardı.Hem dahili hemde harici sistem.
Çalışan pardus cd sinden bakınca arşivimi neden göremedim?Önceden görünürdü diye hatırlıyorum.
Harici diski silip ext4 şeklinde biçimlendirdim.ext4 diğer biçimlerden sağlıklı diye.Fakat üzerine kopyalama yapmak istedim izin vermedi.Olmayınca NTFS yaptım oldu.

Hakan_Sümer

Pardu kurulum cd sini takıp sistem kurtarma seçeneğinden gurubu tekrar yükledim.Sorun çözüldü.İlgilendiğiniz için teşekkür ederim.
Yapmak istediğim,harici diske de pardus kurup arşivi onada yüklemekti.Harici diske pardus yükledik den sonra ben sistem açıkken takınca ulaşacağımı düşündüm.Fakat kapatıp açmam gerekti.Açılışda da iki seçenek vardı.Hem dahili hemde harici sistem.
Çalışan pardus cd sinden bakınca arşivimi neden göremedim?Önceden görünürdü diye hatırlıyorum.
Harici diski silip ext4 şeklinde biçimlendirdim.ext4 diğer biçimlerden sağlıklı diye.Fakat üzerine kopyalama yapmak istedim izin vermedi.Olmayınca NTFS yaptım oldu.

PHoeniX kullanıcısının resmi

PHoeniX

Görememenin sebebi NTFS, usb bellekteki dosya sistemlerini Pardus otomatik olarak sisteme bağlıyor. Sen depo diskine de pardus kurduğun için, dosyalara erişmek için el ile mount komutu vererek yada KDE nin çeşitli mount araçlarını kullanarak yapabilirsin